De Torenbouwers – december 2018

Hallo jongens en meisjes, beste gemeente en andere belangstellenden,

De laatste maand van 2018 is alweer aangebroken en dat betekent dat we samen vooruit gaan kijken naar Kerst! Dit feest gaan we aan het eind van de maand ook samen vieren.

advent

De komende zondagen is het advent, vier zondagen waarin we toe gaan leven naar het licht dat komt met Kerst. Dit doen we door elke zondag een kaars aan te steken en daarbij een gedicht te lezen.
Het thema van deze adventsperiode is ‘Geloof met me mee’.
Elke zondag staat er iets anders centraal waarin geloofd wordt. Per zondag gaan we een verhaal behandelen en tijdens de gehele adventsperiode maken we een project. Dit project laten we zien in de kerstdienst van maandagavond 24 december. Verderop kun je lezen welke verhalen we gaan behandelen en staat er meer over de dienst vermeld!

Vergeet niet om in je agenda te noteren!
• Advent: zondagen 2, 9, 16 en 23 december 2018
• Kerstknutselochtend: zaterdag 15 december 2018 van 10.00 tot 12.00 uur
• Kerstdiensten: maandag 24 december 2018 om 18.30 uur en dinsdag 25 december om 10.00 uur

Actie schoenmaatje

Op zondag 4 november hebben we de actie Schoenmaatjes gehouden. Alle kinderen hebben een mooie doos gemaakt en spulletjes meegenomen om de doos te vullen. Ook de mensen in de kerk hebben gul gegeven! We willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdrage aan deze geslaagde actie!

We hebben vanuit de collecte veel spullen, maar vooral ook een mooi geldbedrag gekregen. Wil je weten hoeveel we opgehaald hebben en wat ermee gedaan wordt? Lees snel verder

Kerstknutsel

Voordat we het Kerstfeest gaan vieren, gaan we eerst nog samen een ochtend knutselen. De kerstknutsel vindt plaats op zaterdag 15 december van 10.00 tot 12.00 uur. In de week voorafgaand aan de knutsel wordt een e-mail gestuurd met alle informatie en de mogelijkheid om je ervoor op te geven. We hopen alle kinderen te zien deze ochtend!

De CliniClowns

Op zondag 16 september hebben jullie gekozen dat we samen geld gaan inzamelen voor de CliniClowns!
We vertellen graag wie de CliniClowns zijn en waarom ze een mooie opbrengst van de collecte goed kunnen gebruiken. En… binnenkort heeft onze zondagsschool een eigen pagina op de website van de CliniClowns. Daar kun je volgen wat we al opgehaald hebben. Lees snel verder

Torenbouwers in december

Hieronder staat kort waar we het de komende zondagen en met kerst over gaan hebben. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Luister dan mee!

1e advent 2 december 2018 – Ik geloof in engelen
Bericht uit de Hemel – Openbaring 1:9-11 en 8:1-4

Deze zondag horen we over de ‘ziener’ Johannes en wat hij ziet in zijn visioenen. Hij ziet iets, maar iets wat anderen niet zien. Wat is het? Deze zondag maken we een radiospotje.

2e advent 9 december 2018 – Ik geloof in een nieuwe begin
Nieuw begin – Marcus 12:28-34

Deze zondag horen we over de geboorte van Johannes de Doper. Zijn vader Zacharias krijgt te horen dat hij een bijzonder kind krijgt, maar waarom dan? Deze zondag maken we een poster.

3e advent 16 december 2018 – Ik geloof in vrijheid
Vreugde – Marcus 12:38-13:2

Deze zondag is het een soort bevrijdingsdag. Maar waar moesten de mensen dan van bevrijd worden? Deze zondag maken we een reclamefolder.

4e advent 24 december 2018 – Ik geloof in dit kind
Ontmoeting – Marcus 13:14-27

Nog voordat Jezus wordt geboren, brengt hij geluk in de wereld. Wat een goed begin! Allemaal mensen zijn blij om zijn komst, maar wie zijn dat dan? Deze zondag maken we een filmpje

Kerstavond 24 december om 18.30 uur – Lichtpunt – Ik geloof in het licht
Laagdrempelig en eigentijds – Voor kinderen, jongeren en een gemengd publiek

Om 18.30 uur zal de kerstdienst starten in de kerk van Zoelmond. We gaan er een mooie dienst van maken met het zingen van liedjes, aansteken van kaarsen en lezen van gedichten. We gaan laten zien en horen wat we met de adventszondagen gemaakt hebben en luisteren naar het kerstverhaal. We zullen ook luisteren naar wensen voor de wereld en samen danken en bidden dat we het Kerstfeest mogen vieren met elkaar. De collecte zal geheel voor het goede doel van dit jaar zijn: de CliniClowns. Na de kerstviering is er gelegenheid om nog wat te drinken. Iedereen is van harte uitgenodigd!

Kerstochtend 25 december – 10.00 uur
Echt een gezinsdienst

Op dinsdagochtend vindt de kerstochtenddienst plaats. Er is dan geen zondagsschool, maar de mogelijkheid is er natuurlijk wel voor de kinderen, al dan niet van de zondagsschool, om samen met de ouders naar de kerk te komen.
De kinderen kunnen worden opgevangen bij de crèche, om het kerstverhaal te lezen, maar de dienst zelf wordt ook een feest!!
Onze predikant Leendert Jan maakt er een echte gezinsdienst van. Kinderen mogen blijven tijdens de preek, als ze een prijs willen winnen met de preekbingo….
In de dienst hopen we ook op een bijzondere manier nog wat mooie kerstliederen zingen. Kom dus ook, samen met je ouders. Van harte welkom!

We zien jullie allemaal graag weer in de kerk en op de zondagsschool!
Natuurlijk mag je altijd vriendjes en vriendinnetjes meenemen 😊

Groetjes, de leiding van de zondagsschool