De Torenbouwers

Elke zondag starten we in de kerk, om 10.00 uur. Daarna gaan we naar onze eigen
ruimte om naar het verhaal te luisteren. Ga jij deze maand weer mee?

KiKa – Kinderenkankervrij

Op zondag 8 september hebben de kinderen gestemd voor het nieuwe goede doel voor dit seizoen. De keuze is gevallen op KiKa!

KiKa financiert onderzoeken naar kinderkanker om de behandelingen te verbeteren. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat is niet genoeg. KiKa wil dit percentage verhogen naar 95%. Het geld gaat naar vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook geeft KiKa voorlichting over kinderkanker.

Je kunt voor meer informatie ook nog even kijken op deze website.

Wat gaan we doen in oktober?

De komende weken lezen we verhalen over Saulus, die we ook kennen als Paulus. We lezen dat hij op reis gaat om over God en Jezus te vertellen, en hoe hij op één van zijn reizen in een storm terechtkomt en schipbreuk lijdt. Op de zondag daarna lezen we Psalm 84.

Zondag 6 oktober
Op deze zondag staat Handelingen 17:16 en 17:22-34 centraal: Paulus reist rond om overal over Jezus te vertellen. Hij komt ook in de Griekse stad Athene, waar hij een toespraak houdt. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de reactie van de mensen die naar Paulus luisteren. Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de inhoud van Paulus’ toespraak en het nadenken en filosoferen over wie God is.

Zondag 13 oktober
Op deze zondag staat Handelingen 27 centraal: Paulus reist op zee en komt in een storm terecht. Hij lijdt schipbreuk. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op Paulus die wil dat iedereen op het schip wat gaat eten. Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Paulus die naar de keizer in Rome toe moet.

Zondag 20 oktober
Op deze zondag staat Psalm 84 centraal: een lied over de tempel, het huis van God. Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de gedachte dat zelfs vogels daar een plek hebben. Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op de gedachte dat de dichter liever één dag in de buurt van God en zijn tempel wil zijn dan duizend dagen ergens anders.

Vanaf zondag 27 oktober lezen we vijf gedeelten uit verschillende brieven van Paulus.

Zonnebloemenwedstrijd

Jongens en meisjes, hoe is het met jullie zonnebloem?
Is deze opgekomen? Naar het licht gegroeid?
Hoe hoog is ze geworden? Heeft ze nog mooi gebloeid?
Kwamen er veel insecten op af?
Of is je zonnebloem opgegeten, doodgegaan?
Die van ons is telkens doodgegaan. We moeten de
zonnebloem beter gaan leren kennen om deze
goed te laten opgroeien zodat ze niet dood gaat.
Ik ontvang graag een foto van jouw zonnebloem
(met jou ernaast) en met de lengte. Ik ben benieuwd
wiens zonnebloem het langste is geworden!
Die persoon krijgt een mooie prijs!
Stuur op naar: ds. Leendert Jan van Lingen.

Zing mee?

Heb jij een lievelingsliedje van de zondagsschool? Of zing je op school of thuis wel eens een Christelijk liedje, die je graag ook op de zondagsschool zou willen zingen? Dat mag je natuurlijk aan ons doorgeven!

We hebben een liedjesmap en die vullen we natuurlijk graag aan, met jouw ideeën. Het doorgeven kan ook per e-mail.