De Torenbouwers – april 2019

Hallo jongens en meisjes, beste gemeente en andere belangstellenden,

Actie CliniClowns

Wist je dat de zondagsschool een website heeft waar je de stand van de geldmeter bij kan houden?

Wist je dat de CliniClowns met ons geld jaarlijks vele zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie even onbezorgd laat genieten? Wij sparen daarom nog even door!

Agenda

April is een maand vol speciale dagen om te noteren in de agenda! Al een aantal weken geleden zijn we gestart met ons 40 dagentijd-project. Dit begon met Palmpasen, wat een beetje een ander begin was dan normaal. We volgen de weg van Jezus door Jeruzalem tot en met Pasen. Dit doen we dus nog 3 weken lang. Maar we gaan nog meer leuke dingen doen deze maand! Bekijk het overzicht hieronder en schrijf het op in de agenda thuis!

  • Op zaterdag 13 april vindt de Paasknutsel plaats. Hierover volgt alle informatie via de mail. Mocht je nog vragen hebben, spreek ons dan gerust aan!
  • Op zondag 14 april blijven we met alle kinderen in de dienst met een speciale preek
  • Op donderdag 18 april is het Stille Donderdag. Op deze avond wordt ‘The Passion’ uitgevoerd, een moderne uitvoering van het Paasverhaal. Misschien kijk je hier wel samen met je familie naar. Vraag hen anders eens wat deze donderdag betekent. Ook is er een officiële website over The Passion, waar je allerlei leuke informatie kunt vinden.
  • Op vrijdag 19 april is het Goede Vrijdag. Sta die dag samen met je familie eens stil bij wat er nu eigenlijk gebeurde met Jezus deze dag.
  • Op zaterdag 20 april is het Stille Zaterdag. Wordt jij ook stil op deze dag?
  • Op zondag 21 april is het feest! Het is eindelijk Pasen, waar we al 40 dagen naar uitkijken. Vier jij het met ons mee?
  • Op zondag 28 april hebben we een keertje geen zondagsschool. Je kan er dan voor kiezen om de hele dienst in de kerk te blijven, of samen met de andere kinderen naar een verhaal te luisteren in de eigen ruimte en iets kleins te maken.

Torenbouwers in april

Hieronder staat kort waar we het de komende zondagen over gaan hebben. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Luister dan mee!

7 april 2019 – Lucas 22:54-62

Petrus zegt dat hij Jezus niet kent
Jezus is gevangengenomen. Drie keer zegt iemand dat Petrus ook bij Jezus hoort, maar drie keer zegt Petrus dat hij Jezus niet kent. Als hij beseft wat hij gedaan heeft, is hij verdrietig. We gaan nadenken over het verdriet en ons indenken wat wij zouden doen, als wij Petrus waren geweest.

14 april 2019 – Lucas 23:1-4 en 13-25

Jezus is opgestaan!
Jezus is gestorven, maar hij staat op uit de dood. Een paar vrouwen ontdekken dat zijn graf leeg is. Als de vrouwen dat aan de leerlingen vertellen, gaat Petrus meteen kijken. We gaan nadenken over Petrus en zijn reactie en over de vrouwen en de boodschap die zij gekregen hadden.

21 april 2019 – Lucas 24:1-12

Jezus komt bij Pilates
Jezus wordt bij Pilatus gebracht. Pilatus vindt dat Jezus onschuldig is. Maar omdat het volk aandringt, besluit hij toch dat Jezus gedood moet worden. We gaan nadenken over Pilates en zijn voorkeur voor het lot van Jezus en het besluit dat hij neemt.

28 april 2019

Je mag zelf kiezen
We hebben een keertje geen zondagsschool. Je kan er dan voor kiezen om de hele dienst in de kerk te blijven, of samen met de andere kinderen naar een verhaal te luisteren in de eigen ruimte en iets kleins te maken.

We zien jullie allemaal graag weer in de kerk en op de zondagsschool!
Natuurlijk mag je altijd vriendjes en vriendinnetjes meenemen 😊

Groetjes, de leiding van de zondagsschool