Kranslegging 4 mei Beusichem

In 2020 herdenken we ook in onze dorpen het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. Op 4 mei wordt voor het eerst in Beusichem en Zoelmond een herdenking met kranslegging georganiseerd, op sobere wijze weliswaar. Om de slachtoffers te herdenken die gevallen zijn in de Tweede Wereldoorlog. En om allen te gedenken die toen en ook gedurende latere vredesmissies hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van anderen.

Nu we, als dorpelingen, er niet massaal bij kunnen zijn zal deze ceremonie via een livestream te volgen zijn via de live pagina van de Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. U kunt nadien de kransen gaan bekijken en daar op uw eigen manier stilstaan bij de herdenking. De reportage zal terug te zien zijn via de website.

Tot slot willen wij u nog wijzen op de afwijkende vlaginstructie voor 4 mei. Eenmalig hangt de vlag halfstok op overheidsgebouwen, waaronder onze kerktorens, van zonsopkomst tot zonsondergang. De normaal gesproken is dit pas vanaf 6 uur in de avond. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, mogen de vlaggen de hele dag in volle glorie wapperen.

Relevante links
Bericht van burgermeester Jan de Boer.

SLR Theater- en Presentatietechniek
Jan Willem Houweling – In The Picture beeldproducties


Foto’s: Beusichem-Zoelmond toen en nu