Jaarlijkse feestmarkt

Header_feestmarkt

Ieder jaar wordt er op de derde zaterdag in mei een leuke feestmarkt gehouden.
De meeste mensen weten dat wel, maar misschien zijn er toch mensen die denken, de feestmarkt, wat is dat eigenlijk?

Al in 1986 werd de feestmarkt voor de eerste keer georganiseerd, hetgeen betekent dat het dit jaar de 30e keer is. Destijds hebben een aantal bevlogen mensen een bestuur gevormd en in de vorm van een stichting zich ingezet voor het organiseren van een Feestmarkt met als doel ‘het bijeen brengen van voldoende geld om restauratie en instandhouding van de Beusichemse kerk te realiseren’. In 1995 was het zover. De restauratie van de kerk kon worden uitgevoerd.
Met de restauratie was een deel van het doel bereikt.

In het jaar 2000 was de fusie tussen de gemeenten Beusichem en Zoelmond een feit. Daardoor zijn na enige tijd de statuten aangepast en is het doel als volgt: ‘het bijeen brengen van geldmiddelen voor de instandhouding van de kerkgebouwen in Beusichem en Zoelmond’.
Al die jaren, en hopelijk nog velen hierna, is met veel enthousiasme en met veel vrijwilligers hard gewerkt om een fantastische, gezellige feestdag te organiseren met dat doel voor ogen. Instand houden van twee mooie historische en beeldbepalende kerkgebouwen.

Elk jaar zijn er veel marktkramen met gevarieerde produkten, een rommelmarkt, kledingbeurs, kunstexpositie, livemuziek, oude ambachten, een rad van avontuur en nog diverse andere aktiviteiten. De Markt en het Zoetzand (en de straat ertussen) is die dag een gebied waar gezelligheid te vinden is.

Na al die jaren durven we nog steeds te zeggen: “De Feestmarkt, iets aparts”.

De komende tijd hopen we u op de hoogte te houden via de weekbrief, de nieuwsbrief van slagerij de Bruin, via facebook en natuurlijk via deze website.