• De Lekkerste grillworst

Enkele weken geleden is de grillworst van onze eigen slager, Bartho de Bruin, uitgeroepen tot de beste van Nederland. De wedstrijd werd georganiseerd door de koepel Koninklijke Nederlandse Slagers. Uit honderd inzendingen beoordeelde een vakjury de grillworst van Bartho als de beste qua geur, smaak, samenstelling en bewerking. Bartho deed voor de eerste keer mee, “om de kwaliteit van mijn product eens te laten keuren door deskundigen.” En daar bleek niets mis mee! Maar daardoor was het succes wel een grote verrassing.

En het succes is niet onopgemerkt gebleven. Een mooie foto van de winnaars hangt inmiddels tegen de winkel. Diverse kranten hebben erover geschreven. Er is onder meer een artikel verschenen in De Telegraaf. En dat werpt zijn vruchten af. De worst was al populair in onze dorpen. Maar inmiddels weten mensen uit heel Nederland de winkel van Bartho te vinden. De verkoop van de grillworst is flink gestegen.

Ook de felicitaties blijven niet achter. Diverse mensen hebben bloemen gebracht. Iedereen is trots op dit resultaat.

Wat maakt deze grillworst zo succesvol? Natuurlijk de kwaliteit van het vlees. Maar het echte geheim zit in de toevoeging van een beetje vet, waardoor het geen droge hap wordt. En bij het grillen moet de temperatuur van de worst goed in de gaten gehouden worden. De kruiden die toegevoegd worden, vindt hij minder van belang.

Bartho en alle anderen van slagerij De Bruin: van harte gefeliciteerd!