• Er op uit: Klompenpad(en)

Sinds het begin van de corona-crisis zijn steeds meer mensen gaan wandelen en ontdekken veel mooie plekken. Ook hier in onze eigen omgeving, waaronder de klompenpaden. Een van die paden, rondom Beusichem, is onlangs vernieuwd. Het betreft het Engelroderpad. Tijd om te vertrekken. Klompen of laarzen aan!

Het ontstaan van het pad
Ideeën zijn ontstaan in 2012. Een aantal inwoners van Beusichem hebben deze samen met de gemeente ontwikkeld en uitgewerkt. Het wandelpad loopt door het landschap rondom Beusichem en Zoelmond. Je komt door de historische dorpskernen en loopt door de natuur. De route is verrassend en het geeft je een goed beeld van het oorspronkelijke moeraslandschap. Het beheer en onderhoud van het pad is in handen van vrijwilligers uit Beusichem en omgeving. De totale lengte van het pad is inmiddels 19 km.

De route
Het Engelroderpad is aangeven met een steenrode markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat je de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. De start is aan de Markt in Beusichem (tegenover nr. 5), vlak bij onze kerk en komt ook langs onze kerk in Zoelmond. Je kunt de route inkorten tot 14 of 8 km en is te combineren met zowel het Kuilenburgerpad als het Overlangbroeksepad.

Het pad is niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen, maar met ondernemende kids zijn delen wellicht goed te doen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om vee en wild niet te storen.

Aanvullende regels
Naar aanleiding van de corona-crisis zijn er ook maatregelen genomen voor Klompenpaden. Hoewel maatregelen steeds meer versoepelen blijft het belangrijk de RIVM-adviezen en eventueel aanvullende verordeningen op te volgen. Actuele informatie is zoveel mogelijk online te vinden, in de apps, maar ook ter plaatse.

Meer informatie
Klompenpaden zijn een product van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht. Voor meer informatie over deze en andere klompenpadroutes kijk op de eigen website of download de app voor IOS of Android.

Het Engelroderpad
Het Kuilenburgerpad en het Overlangbroeksepad
Alle klompenpaden
www.klompenpaden.nl
Klompenpaden: meest gestelde vragen