• Rondom explosie vuurwerkbom

 
In de nacht van oud- en nieuw zijn bewoners aan de Markt in Beusichem zwaar getroffen door een explosie van een vuurwerkbom. Hoewel over eventuele verwondingen niets bekend is is de schade en in impact enorm.

Diverse media hebben over het incident geschreven. Onderaan dit bericht een overzicht om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de gevolgen en impact van het incident.

Bezoek en open brief burgemeester
Vandaag heeft burgemeester van de Gemeente Buren, Josan Meijers, een bezoek gebracht aan de Markt in Beusichem en is ze in gesprek gegaan met betrokken bewoners.
Op de website van de Gemeente Buren is een open brief verschenen van de burgemeester over de jaarwisseling. Naast een ander incident in onze gemeente bij voormalige steenfabriek de Roodvoet in Rijswijk gaat de burgemeester in haar brief in op de explosie van de vuurwerkbom in Beusichem.

Kerk ook beschadigd
Ook onze Beusichemse kerk is beschadigd geraakt door het vuurwerkincident. Aan de buitenzijde zijn vooral gesneuvelde ruitjes te zien, maar binnen is er een behoorlijke ravage ontstaan, doordat van alles vanuit het dak naar beneden is gekomen. Dat vergt nog de nodige inspectie om inzicht te krijgen over de grootte van de werkelijke schade.
 

Kerk biedt hulp aan


Als kerk leven we mee met de inwoners die materiële en financiële schade lijden en ook met emotionele impact van iedereen. We stellen ons kerkgebouw graag beschikbaar voor eventuele verdere overleg met de gemeente en we willen ook beschikbaar zijn voor hulp in praktische zin, maar ook voor persoonlijk gesprek.

Neem hiervoor contact op met onze kerkenraad via kerkenraad@kerkbeusichemzoelmond.nl of met onze predikant Leendert Jan van Lingen via 06 – 38 10 17 01 of via predikant@kerkbeusichemzoelmond.nl.

Open brief burgemeester
Lees de open brief van burgemeester Josan Meijers

Reactie Beusichem Leeft
Lees de reactie van Beusichemleeft.

Uit de media
De Gelderlander schrijft:
Zware vuurwerkbom knalt tientallen ruiten eruit van huizen aan Markt Beusichem: ‘Ik vond het heel beangstigend’

Omroep Gelderland meldt:
Vuurwerkbommen richten ravage aan in Beusichem

De regionale omroep SRC schrijft (incl. video):
Markt Beusichem lijkt wel ‘oorlogsgebied’ door vuurwerkbom