De Torenbouwers

Elke zondag starten we in de kerk, om 10.00 uur. Daarna gaan we naar onze eigen
ruimte om naar het verhaal te luisteren. Ga jij deze maand weer mee?


zondag 2 februari uitnodigingen maken voor de vriendjesochtend
zondag 9 februari welkomstdienst > gezinsdienst
zondag 16 februari vriendjesochtend

Wat gaan we doen in februari?

2 februari – Ruth en Noömi
Deze zondag is de eerste van van een blok met twee verhalen over Ruth. Op deze zondag staat Ruth 1:6-11 en 1:14-22 centraal. Ruth kiest ervoor om met haar schoonmoeder Noömi mee te gaan en bij haar te blijven.

9 februari – Ruth en Boaz
Op deze zondag staat Ruth 3:7-14 en 4:1-8 en 4:13-16 centraal. Ruth vraagt Boaz of hij met haar wil trouwen, zodat hij voor haar en Noömi kan zorgen.

16 februari – Samuel wordt geroepen
Deze zondag is de eerste van van een blok met twee verhalen over Samuel. Op deze zondag staat 1 Samuel 3:1-18 centraal. God roept Samuel. Als Samuel Gods stem herkent, doet hij wat God van hem vraagt.

23 februari – Samuel maakt Saul koning
Op deze zondag staat 1 Samuel 9:15-10:24 centraal. Samuel maakt Saul koning en stelt Saul voor aan het volk.


Wist je dat…

…Vriendjesochtend
Elke zondag is het weer tijd voor de zondagsschool. Misschien vertel je daar op school wel eens over, tegen je vrienden of vriendinnen. Maar weten zij eigenlijk wat dat precies is, zondagsschool? En wat wij op zo’n ochtend doen? Misschien wel, maar misschien ook niet!

Daarom organiseren wij op zondagochtend 16 februari een vriendjesochtend. Je mag dan 1 vriendje of vriendinnetje meenemen naar de zondagsschool. Via spelletjes, een verhaal en muziek gaan wij laten zien wat we doen tijdens een kerkdienst. Om je vriendje of vriendinnetje uit te nodigen gaan we nog een mooie uitnodiging maken, die jij kan geven aan degene die je mee wilt nemen. Dit doen we op zondag 2 februari.

Wij hebben er al zin in, jij ook?


KiKa – Kinderenkankervrij

De kinderen hebben gestemd voor het goede doel voor dit seizoen: KiKa!

KiKa financiert onderzoeken naar kinderkanker om de behandelingen te verbeteren. Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat is niet genoeg. KiKa wil dit percentage verhogen naar 95%. Het geld gaat naar vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Ook geeft KiKa voorlichting over kinderkanker.


Willem Levi en Epke hebben een zusje gekregen. Ze heet Jill. Wat een mooi geschenk van God.

Op zondag 19 januari is Jill gedoopt. Het was een mooie dienst. Jill heeft van de kinderen van de zondagsschool een vrolijke baby mobiel gehad met allemaal hartjes.

God houdt van alle kinderen. We zongen ook over de liefde van God: over de kracht van Zijn liefde. Dit mooie lied kun je thuis ook nog eens zingen: