De Torenbouwers – februari 2019

Hallo jongens en meisjes, beste gemeente en andere belangstellenden,

Het is alweer eventjes geleden, maar tijdens de kerstdienst op 24 december 2018 hebben we gecollecteerd voor ons goede doel dit jaar: de CliniClowns. Daar is een ontzettend mooi bedrag uitgekomen! De collecte heeft namelijk € 230,55 opgeleverd! Dat is een mooi begin om vanaf nu elke maand een geldmeter verder op te vullen in het kerkblad. Volgende maand zal het geld van de collectes vanaf september 2018 in onze eigen ruimten meegenomen worden en opgeteld bij de meter!

Wist je dat? … we van de CliniClowns een heel leuk pakket gekregen hebben? Je kan in de twee kerken in allebei de dorpen een poster vinden en in Beusichem zijn er zelfs twee! Je hebt misschien ook de vlaggetjes al zien hangen in de ruimte boven in Beusichem, of de spaarpot achterin de kerk van Beusichem? Kijk eens rond en zie wat de CliniClowns ons allemaal opgestuurd hebben.

Verhaal van Ester

In januari zijn we begonnen met het verhaal van Ester. Dit verhaal is geïntroduceerd tijdens een gezinsdienst in de kerk van Beusichem. Heb jij Ester gezien, met een sluier in haar haar? Of heb je koning Ahasveros zien zitten op zijn troon, terwijl hij zijn vorige vrouw zo miste? En schrok je ook zo van Haman, die engerd in het zwart gekleed, die een hekel heeft aan Joden? We hebben al een paar verhalen over Ester mogen horen en dat blijft zo in februari. Ben jij benieuwd wat er nog meer gaat gebeuren met Ester? Lees op de andere pagina vast een beetje waar het de komende zondag over zal gaan!

Liedjesmap

Heb jij een lievelingsliedje van de zondagsschool? Of zing je op school of thuis wel eens een Christelijk liedje, die je graag ook op de zondagsschool zou willen zingen? Dat mag je natuurlijk aan ons doorgeven! We hebben een liedjesmap en die vullen we natuurlijk graag aan, met jouw ideeën.

Torenbouwers in februari

Hieronder staat kort waar we het de komende zondagen over gaan hebben. Ben je benieuwd hoe het afloopt? Luister dan mee!

3 februari 2019 – Ester 4

Doe iets!
Vandaag horen we dat de oom van Ester, Mordechai, verschijnt voor de koningspoort. Hij rouwt en vraagt Ester om hulp, maar wat is er aan de hand?

10 februari 2019 – Ester 5:1 – 6:11

Wat is je plaats?
Koning Ahasveros vraagt Haman wat je moet doen om iemand eer te bewijzen. Hij denkt dat het over hem gaat en verzint allerlei dingen. Maar wie bedoelt de koning eigenlijk?

17 februari 2019 – Ester 7:1 – 8:2

Ontmaskerd
Tijdens een feestelijke maaltijd vertelt Ester over de plannen van Haman. Hoe reageert de koning daarop? En wat gebeurt er met Haman?

24 februari 2019 – Ester 8:3-8 – 9:1-23

Wat kun je doen?
De wet van Haman kan niet veranderd worden, maar de koning maakt er een wet bij. Hoe werkt dat precies? Wat kunnen we doen als er iets is gebeurd, dat niet zomaar te herstellen is?

We zien jullie allemaal graag weer in de kerk en op de zondagsschool!
Natuurlijk mag je altijd vriendjes en vriendinnetjes meenemen 😊

Groetjes, de leiding van de zondagsschool