• Kinderen weer naar school

In de afgelopen weken waren ook alle scholen in Nederland gesloten. De weken waren best heel ingrijpend. Voor de kinderen, maar ook voor de ouders en niet te vergeten voor de leerkrachten en ondersteuners. Een uitdagende periode om de kinderen toch nog zo goed mogelijk onderwijs te geven, maar vooral dat de kinderen een veilig thuis mochten ervaren.

De kinderen hebben elkaar en de school erg gemist en het heeft even geduurd, maar aankomende week mogen de kinderen van de basisschool weer naar school. Kinderen van het speciaal basis onderwijs gaan meteen full-time, van het reguliere onderwijs in deeltijd.

Ook dat is weer een enorme verandering. Help elkaar, de kinderen, leerkrachten en ondersteuners om goed met de situatie om te gaan. Elke school heeft daarvoor richtlijnen opgesteld, die daarbij helpen. Let op in het verkeer. Rijd rustig en wees extra alert op lopende of fietsende kinderen.

Leerlingen van het middelbaar onderwijs moeten nog even wachten, maar kunnen vanaf 1 juni weer naar school. Voor studenten van de hogere scholen is nog geen datum bekend. Hopelijk horen ook zij binnenkort meer.

Hulp Nodig?
Mocht je als ouders ondersteuning nodig hebben om alles in goede banen te leiden of de afgelopen periode goed af te kunnen sluiten of een steuntje in de rug voor de nabije toekomst, neem dan contact op met Meta de Graaf van onze diaconie via diaconie@kerkbeusichemzoelmond.nl. Zij kan je in contact brengen met een deskundige op dit gebied of klop aan bij de school. Ook zij kunnen je verder helpen.

Tijd voor ontspanning
Daar het nog deeltijdschool is, hebben we nog een paar ideeën voor (leerzame) ontspanning.
– Ik ben een koning
– Rijksmuseum voor families

Ook heeft onze zondagsschool elke week een uitgebreid programma voor thuis voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar, onderverdeeld in een deel voor jongste en een deel voor de oudste groep. Wilt u dit programma ontvangen? Neem dan contact op met Diana de Ronde van onze zondagsschool, via torenbouwers@kerkbeusichemzoelmond.nl

Tot slot
Hannah van Lingen uit groep 5 en dochter van onze predikant heeft een gedicht geschreven in het kader van het missen van de school. We delen het graag. Lees dit prachtige gedicht hier.