• #Sirkelslag Young 2020

Voor het eerst heeft de tienergroep Rock Solid meegedaan aan het landelijk jongerenevenement Sirkelslag van de PKN! Het is een spel, waar ieder deelnemend team op eigen locatie aan mee kan doen. Dit kan doordat het spel te volgen is via een live-uitzending op de avond zelf. Het spel wordt daar gepresenteerd, telkens uitgelegd en voor ieder spel staat een bepaalde tijd. Tussenstanden en scores worden online doorgegeven, waardoor de uitslag direct na het spel ook gegeven kan worden.

Dit jaar deden er ongeveer 320 teams mee aan Sirkelslag, uit alle hoeken van het land, dat is nog nooit zoveel geweest.

De jongeren kwamen om 19.15 uur bij elkaar bij een van de ouders thuis, want het spel startte precies om 19.30 uur in het donker (spannend!) Door middel van puzzels (verlicht met de smartphones) moesten de tieners uit zien te zoeken waar het thema van de avond over ging. Het bleek het verhaal van Jona te zijn. Ieder spel werd gestart door een stukje verhaal van Jona, gevolgd door een spannend spel waar punten mee te verdienen waren.

Ook moesten twee spellen gespeeld worden met een (willekeurig) ander team, met wie contact onderhouden werd en zo berichten en een zelfgemaakte rebus aan elkaar doorgaf.

Natuurlijk was onze jury Johan Honders geheel onpartijdig!

Wat hadden we een enthousiaste en fanatieke groep tieners!! Ongelofelijk! Heel gedreven, heel gezellig, heel samenwerkend en daardoor vaak goede beslissingen nemend! Rond kwart voor tien was het spel klaar en bleken we geen winnaar, maar wel een team uit de top 10!! Samen met een ander team op een gedeelde 8e plaats!!

Mmm… toch beginnersgeluk?

De tieners vonden het erg leuk:
“Volgend jaar weer!!”

Groetjes van Rock Solid

Jeugdclub RockSolid
Rock Solid is een jeugdclub voor tieners van 11 t/m 14 jaar oud met en zonder christelijke achtergrond. Een Rock Solid bijeenkomst is elke keer weer anders.

Voor meer informatie over Jeugdclub RockSolid klik je hier.